Om Stockholm Waterfront

2011 slog Stockholm Waterfront upp portarna till en av Europas grönaste och mest mångsidiga mötesplatser. Ända sedan dess har vår drivkraft och passion byggt på en gemensam vision om att vara den främsta arenan för allt som världen rymmer. Från litet till stort. Från humor till allvar. Från banalt till livsviktigt.

Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för att lyckas med det. Oavsett om det handlar om att bygga relationer, utbilda, underhålla eller göra affärer. Vi brinner för minnesvärda upplevelser och möten mellan människor.

Här arrangeras internationella och nationella konferenser, kongresser, företagsevent, galor och publika event, mitt i Stockholms absoluta centrum. Oavsett storlek, uppdragsgivare och innehåll levererar vi i världsklass och vi gör det med stor passion, gedigen erfarenhet och en lyhördhet utöver det vanliga.   

HÅLLBARHETEN SITTER I VÄGGARNA. VÄLKOMMEN TILL EN AV EUROPAS MEST ENERGIEFFEKTIVA BYGGNADER

När Stockholm Waterfront byggdes återanvändes en stor del av materialet från den byggnad som tidigare stod på platsen. Det var början på att skapa en hållbar anläggning med smarta energilösningar där fokus ligger på att minska CO2-utsläppen och minimera påverkan på miljön. Vi är stolta över att kunna arrangera möten och konferenser i en byggnad som uppnår Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Gold-standard.

GLASKLAR ENERGIKÄLLA De stora glasfasaderna innehåller 1 040 kvm solpaneler som omvandlar solenergi till elektricitet och värme. I genomsnitt samlar panelerna 1 MW värmeenergi per dag; motsvarande 90 000 hushållslågenergilampor. 

AVANCERAD NEDKYLNING MED HJÄLP AV VATTNET FRÅN KLARA SJÖ Med användning av platsens läge vid vattnet, kyls byggnaden ner av vatten som pumpas upp från Klara sjö. Nere i källaren finns 250 ton stora istankar där vattnet förvaras. Denna teknik används sedan för att förflytta och reglera temperaturen.

UNIK MÖTESPLATS I HJÄRTAT AV STOCKHOLM

Tack vare vårt läge i absoluta centrum av Sveriges huvudstad är vi den ultimata mötesplatsen. Härifrån har du nära till allt som Stockholm har att erbjuda. Att det dessutom är beläget i direkt anslutning till Stockholms största knutpunkt – Stockholms Centralstation – gör det enkelt att mötas. 

EN DEL AV RADISSON HOTEL GROUP

Stockholm Waterfront ingår tillsammans med Radisson Blu Waterfront Hotel i Radisson Hotel Group, en av de hotellkedjor som växer allra snabbast i världen. Radisson Hotel Group erbjuder fantastiska hotell av hög standard världen över.

MEET THE TEAM

SAM HOLMBERG

General Manager

Tel: +46 8 5050 6000
Cell: +46 76 107 99 22
sam.holmberg@radissonblu.com

KENTH LARSSON

International Director of MICE

Tel: +46 8 5050 6000
Cell: +46 70 590 53 85
kenth.larsson@radissonhotels.com

KRISTINA WARNE

Sales Manager

Tel: +46 8 5050 6000
Cell: +46 70 483 88 37
kristina.warne@stockholmwaterfront.com